Skip to main content

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΩ ΈΝΑ ΣΚΟΥΤΕΡ;

Υπάρχουν 2 τρόποι για να νοικιάσετε ένα σκούτερ.
Ο πρώτος είναι κάνοντας κράτηση μέσω της ιστοσελίδας www.scooter2ridenaxos.gr και ο δεύτερος τηλεφωνικά στα τηλέφωνα +30 22850 25435 και +30 6944994584.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΩ ΈΝΑ ΣΚΟΥΤΕΡ;

Θα πρέπει να έχετε δίπλωμα μοτοσυκλέτας, αντίστοιχο με την κατηγορία του scooter που θέλετε να ενοικιάσετε (δες παρακάτω) που να έχει εκδοθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν την ημερομηνία της ενοικίασης του scooter και να είναι σε ισχύ, ταυτότητα ή διαβατήριο και πιστωτική κάρτα ή μετρητά (ανάλογα την κατηγορία του scooter) για εγγύηση.

ΕΧΩ ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (Β),ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΩ SCOOTER;

Ναι, υπό προϋποθέσεις. Για την ενοικίαση scooter θα πρέπει να έχετε δίπλωμα οδήγησης μοτοποδηλάτου ή μοτοσυκλέτας ή να έχετε δίπλωμα αυτοκινήτου πάνω από 6 έτη με συμπλήρωση ηλικίας (27) ετών για ενοικίαση scooter 50cc ή να έχετε δίπλωμα αυτοκινήτου πάνω από 6 έτη με συμπλήρωση ηλικίας (27) ετών και αναγραφή κωδικού ‘’121’’ στο δίπλωμα για ενοικίαση scooter έως και 125cc ή να έχετε δίπλωμα αυτοκινήτου και μοτοποδηλάτου πάνω από 4 έτη με συμπλήρωση ηλικίας (27) ετών για ενοικίαση scooter έως και 125cc.

ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΑ ΚΥΒΙΚΑ ΤΟΥ SCOOTER ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΩ;

Με την νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία οι κατηγορίες του διπλώματος οδήγησης μοτοσυκλετών είναι 4:

α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΜ: είναι η κατηγορία για τα μοτοποδήλατα (έως 50 κυβικά)

β. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α1: scooter έως 125κυβικά

γ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α2:scooter έως 35kw (400-500) κυβικά

δ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α:scooter απεριόριστα κυβικά

ΕΠΑΘΑ ΒΛΑΒΗ ΜΕ ΤΟ SCOOTER ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ,ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Σε περίπτωση βλάβης του scooter, θα πρέπει άμεσα να καλέσετε την Scooter 2ride.

ΕΠΑΘΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟ SCOOTER ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ,ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Σε περίπτωση ατυχήματος με το scooter, θα πρέπει άμεσα να καλέσετε την Scooter 2ride +30 6944994584 , καθώς και την τοπική αστυνομία +30 2285 22100 για την καταγραφή του ατυχήματος ή το κεντρικό γραφείο +30 22850 25435.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΩ ΕΝΑ SCOOTER ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ;

Ναι, αλλά η ελάχιστη διάρκεια χρέωσης για την ενοικίαση ενός scooter είναι 1 ημέρα (24 ώρες)

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΡΑΝΟΣ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Ευτυχώς τίποτα! Η Scooter 2ride παρέχει κράνος για εσάς και τον συνεπιβάτη σας εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΕΝΟΣ SCOOTER ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΒΕΝΖΙΝΗ;

Όχι δεν περιλαμβάνεται.Το κόστος καυσίμων επιβαρύνει αποκλειστικά τον μισθωτή. Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει το scooter με το περιεχόμενο του ρεζερβουάρ να είναι όπως όταν το παρέλαβε.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΝΟΣ SCOOTER;

Υπάρχουν 3 τρόποι εξόφλησης για την ενοικίαση ενός scooter:

α. με μετρητά κατά την παραλαβή του scooter

β. με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα VISA ή MASTERCARD

γ. με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό πριν την παραλαβή του scooter

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ;

Ναι, μπορείτε να ακυρώσετε την κράτησή σας υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Συμβουλευτείτε την πολιτική ακύρωσης.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΝΑΞΟΥ;

Η οδήγηση εκτός της επικράτειας της Νάξου δεν συνιστάται καθώς δεν έχετε καμία ασφαλιστική κάλυψη στο πλοίο. Επίσης, σε περίπτωση σύγκρουσης είστε πλήρως υπεύθυνοι για την επιστροφή του οχήματος στην ίδια κατάσταση και στον συμφωνημένο τόπο και χρόνο όπως θα έχει αναγραφεί στο συμβόλαιο. Τέλος, σε περίπτωση μηχανικού προβλήματος, δεν θα είμαστε σε θέση να σας βοηθήσουμε και φέρετε τις ίδιες ευθύνες επιστροφής του οχήματος στον συμφωνημένο τόπο και χρόνο όπως θα έχει αναγραφεί στο συμβόλαιο. Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικές ρυθμίσεις μαζί μας, μπορείτε να επισκεφθείτε άλλα μέρη εκτός Νάξου με όχημα Scooter2ride.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΩ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ;

Μπορείτε να παραδώσετε το όχημα νωρίτερα και στην ίδια κατάσταση να το νοικιάσετε, αλλά δεν μπορείτε να λάβετε αποζημίωση.

ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΣ ΕΝΑ ΣΚΟΥΤΕΡ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ;

Οι δεξιότητες οδήγησης δοκιμάζονται και επαληθεύονται από τις διορισμένες αρχές. Για να οδηγήσετε ένα όχημα πρέπει να έχετε την αντίστοιχη άδεια οδήγησης. Ωστόσο, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι προτείνουμε πάντα στους επισκέπτες μας να έχουν άφθονη εμπειρία οδήγησης σε δύο τροχούς πριν από την ενοικίαση, καθώς η ικανότητα σταθερότητας μπορεί να είναι δύσκολη χωρίς προηγούμενη χρήση.

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΩ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ;

Όλα τα οχήματα επιτρέπεται να κινούνται μόνο σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Η οδήγηση στην άμμο, στην παραλία, σε ξηρές λίμνες ή εκτός δρόμου θα επιφέρει κυρώσεις. Επίσης, η εταιρεία είναι πλήρως εξουσιοδοτημένη να διακόψει μια σύμβαση ενοικίασης χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση και χωρίς επιστροφή χρημάτων, όταν ο ενοικιαστής οδηγεί ασυνήθιστα ή όταν η οδήγηση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων ή όταν υπάρχει ακατάλληλη χρήση του οχήματος.

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΡΙΤΟΥ;

Σε όλα τα οχήματα περιλαμβάνεται ασφάλιση τρίτων. σε περίπτωση ατυχήματος η ασφάλεια τρίτου μέρους καλύπτει το κόστος της ζημιάς που έχετε προκαλέσει στο άλλο όχημα. Για οποιεσδήποτε ζημιές προκληθούν στο ενοικιαζόμενο όχημα, είστε υπεύθυνοι.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ CDW;

Σε περίπτωση ατυχήματος, η ασφάλιση c. d. w. (collision damage waiver) δίνει τη δυνατότητα στον ενοικιαστή να πληρώσει μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό υπέρβασης ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΜΑΙ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗ;

Δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη εάν ο οδηγός είναι υπό την επήρεια αλκοόλ, οποιουδήποτε είδους ναρκωτικών ή διαπράξει οποιεσδήποτε παραβάσεις. Ο οδηγός είναι υπεύθυνος για όλες τις παραβάσεις στάθμευσης και τροχαίας κατά τη διάρκεια της περιόδου ενοικίασης. Δεν επιτρέπεται η οδήγηση οχήματος στην άμμο, στην παραλία, σε ξηρές/αλυκές λίμνες ή εκτός δρόμου. Όλα τα οχήματα επιτρέπεται να κινούνται σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Σε περίπτωση ατυχήματος απαιτείται αστυνομική αναφορά.

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ότι δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη για ζημιές που προκαλούνται στα ελαστικά, στους καθρέφτες, την εξάτμιση και στο κάτω μέρος του οχήματος. Επίσης, δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση απώλειας του κλειδιού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ

ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΩ ΣΚΟΥΤΕΡ?

Για τους ευρωπαίους πολίτες, μπορείτε να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ES/TXT/?uri=CELEX:32014D0209. Για μη ευρωπαίους πολίτες, στείλτε μας την άδεια οδήγησης μέσω email.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ;

Φυσικά, μπορείτε να προχωρήσετε σε κράτηση χωρίς να έχετε πιστωτική κάρτα στέλνοντας τραπεζική κατάθεση. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι θα χρειαστείτε μια εγγύηση για να νοικιάσετε το όχημα τοπικά. Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε, ανά πάσα στιγμή, στην ακόλουθη διεύθυνση email scooter2ridenaxos@gmail.com

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΚΔΟΣΩ ΔΙΕΘΝΗ ΑΔΕΙΑ ΕΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Μπορείτε να εκδώσετε τη διεθνή σας άδεια οδήγησης online. Ένας από τους ιστότοπους που χρησιμοποιούν συχνά οι πελάτες μας είναι η https://e-ita.org/.